duminică, 9 octombrie 2022

Patru în rând - joc matematic

Se joacă în doi. Se folosește una dintre tablele de joc din imaginea alăturată. 

Jucătorul 1 și Jucătorul 2 selectează fiecare unul dintre numere, 0 – 12 în partea de jos a paginii și plasează unul dintre marcatori pe acel număr (se pot folosi agrafe de birou sau pin-uri).

Jucătorul 1 poate muta doar unul dintre cei doi marcatori. După ce îl mută, jucătorul 1 plasează apoi o bulină pe grilă, care va acoperi suma celor două numere. (se pot folosi monede sau disculețe de carton colorat).

Jucătorul 2, la rândul lui, mută doar un marcator de adăugare în partea de jos a paginii, 0 – 12. Jucătorul 2 face suma celor două numere și o acoperă pe grilă, folosind o bulină de culoare diferită față de cele folosite de jucătorul 1. Marcatorii pot fi plasați pe aceleași numere, 0 – 12. De exemplu, ambii marcatori pot fi plasați pe 12, iar suma va fi 12 + 12 = 24 și jucătorul va acoperi 24 pe grilă.

Jucătorii alternează, mișcând câte un marcator de adăugare și apoi plasându-și bulinele, până când un jucător reușește să așeze patru buline în rând (orizontal, vertical sau pe diagonală). 


După joc, jucătorii ar trebui să discute despre strategiile lor.

Sursa: Youcubed

Descărcare table de joc

Vasi Chiriac, de la școala Elias, a adaptat activitatea pentru tabla înmulțirii. Aveți două fișiere: pentru înmulțire de la 1 la 6, aici, respectiv pentru înmulțiri de la 6 la 11, aici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu